Nieuw G&L TASC-BBL-M Expand

G&L TASC-BBL-M

G&L

TASC-BBL-M

Nieuw

G&L TASC-BBL-M Tribute ASAT elektrische gitaar Classic Butterscotch Blonde

Meer details

1 Item

599,00 €

incl. BTW

G&L elektrische gitaar TASC-BBL-M Tribute ASAT Classic Butterscotch Blonde

De G&L ASAT Classic is het laatste werk van Leo over de traditionele single-cutaway bolt-on axe. De door Leo Fender † ontworpen single-coil Magnetic Field Design ™ brugpickup, omlijst in een klassieke stalen brug, levert een scherpe attack met complexe harmonischen, terwijl individuele koperen zadels moderne niveaus van intonatieraffinatie bieden. Schakel over naar de single-coil MFD ™ nekpickup en je zult een verrukkelijk rijk toonpalet ontdekken, van ronde cleane jazztonen tot dikke, gruizige blues. Zet ze bij elkaar en je zult een heel ander niveau van sounds vinden.

Toen Leo het laatste merk van zijn carrière creëerde, wilde hij de ontwerpen die hij had bedacht gebruiken om ze te verbeteren. Als een goede ingenieur en uitvinder, en ondanks het universele succes van zijn creaties, kon hij zijn werk niet als voltooid beschouwen. Veel andere merken hebben zich verdiept in de uitvoering van de vernieuwde Telecaster, maar zelden met zo'n succes en bijna nooit tegen zo'n lage prijs.

De pickups zijn ontworpen door Leo zelf, en deze Magnetic Field Designs worden nog steeds gemaakt in Fullerton. Ze bieden meer body en precisie dan hun voorouders, terwijl ze de algemene kleur van het historische model respecteren. Voor deze prijs kan de Tribute Asat Classic een geweldige aftermarket-gitaar zijn, of een leergitaar die je nooit meer weg wilt, zelfs niet nadat je een upgrade hebt uitgevoerd naar veel meer.

De Tribute®-serie ASAT Classic druipt van de Leo-mojo voor een prijs die voor elke werkende muzikant haalbaar is. Als je eenmaal een G&L Tribute Series hebt gespeeld, kijk je nooit meer achterom.

Specificaties:
 • CONSTRUCTION: bolt-on
 • SCALE: 25 1/2"
 • PICKUPS: Leo Fender†-designed G&L MFD™ single coils made in Fullerton, California
 • BODY WOOD: Swamp Ash on translucent and burst finishes, Basswood on solid finishes
 • NECK WOOD: Hard-Rock Maple with Maple fingerboard
 • NECK WIDTH AT NUT: 1 5/8"
 • NECK RADIUS: 9 1/2"
 • NECK PROFILE: medium C
 • FRETS: 22 medium jumbo, nickel
 • TUNING KEYS: 18:1 ratio, sealed-back
 • BRIDGE: traditional boxed-steel bridge with individual brass saddles
 • CONTROLS: 3-position pickup selector, volume, tone


G&L: GUITARS BY LEO

Leo Fender † stierf op een regenachtige dag in maart 1991, een gebeurtenis die de muziekwereld schudde: de vader van moderne muziek was verdwenen. Het was op die dag dat Leo zijn laatste prototype had voltooid, een bewijs van zijn passie voor het verbeteren van zijn instrumenten.

“G&L Guitars and Basses are the best instruments I have ever made.” – Leo Fender

Waarom voelde Leo zich zo? Omdat hij G&L's toon- en technologie-doorbraken toevoegde waar spelers nog steeds enthousiast over zijn. Bijvoorbeeld:
 • De Dual-Fulcrum Vibrato die super-smooth en stabieler is.
 • De Saddle-Lock Bridge die meer resonantie overbrengt naar de gitaarbody.
 • MFD-pickups die uniek helder, warm, expressief en breed bereik hebben.
 • Het PTB-toonsysteem dat hoge en lage tonen biedt voor meer veelzijdigheid.

Leo wilde er zeker van zijn dat G&L nog helderder zou schijnen als hij weg was. Hij wist dat hij voor zijn mensen moest zorgen, zodat zij zich vrij zouden voelen om voort te bouwen op zijn nalatenschap van kwaliteit en innovatie. Zijn vrouw deelde deze verplichting en zij koos Leo's vriend John C. McLaren om het eigendom van G&L over te nemen en uit te breiden en te ontwikkelen op een manier die Leo zou behagen.

John deelde Leo's visie op G&L als maker van uitstekende instrumenten, allemaal met liefde gemaakt voor veeleisende muzikanten. Net als de zonen van John, Dave en Johnny McLaren. Daarom worden G & L's nu meer dan ooit geprezen om hun uitstekende kwaliteit en toon. En dankzij een speciale mix van traditioneel vakmanschap en baanbrekende technologie, leveren G & L-instrumenten onovertroffen prestaties en waarde. Een goed voorbeeld: elke Made-in-Fullerton G&L wordt standaard geleverd met een echte botmoer en PLEK-fretverwerking voor zijdezachte speelbaarheid.

G&L blijft met toewijding en grote vaardigheid instrumenten maken in de historische fabriek van Leo op Fender Avenue in Fullerton, Californië - The Birthplace of the Bolt-On. En inspiratie is altijd binnen handbereik, want de privé werkplaats van Leo, het centrum van zijn creatieve universum, blijft zoals het was op zijn laatste dag en werd bezocht door beroemdheden uit de hele muziekwereld.

'Toen mijn broer Johnny en ik jong waren, was Leo altijd aardig voor ons en hebben we zoveel van hem geleerd. Tegenwoordig zijn wij en ons team toegewijd aan het bewaren van het geheugen en de rijke erfenis van Leo Fender - en dit betekent het verfijnen en innoveren van gitaren en bassen zoals Leo zou hebben geëist. Zoals mijn vader kort na het overlijden van Leo zei: "We willen altijd het gevoel hebben dat Leo Fender trots zou zijn op de huidige G&L's" - Dave McLaren, president
Accept Site use cookies